MT Mizuno Brno Cup Open 2024

09.09.2024 20:22

Judista Jan Egrt vybojoval zlatou medaili na  MT Mizuno Brno Cup Open 2024

Uplynulý víkend se v brněnské Starez Aréně Vodova uskutečnil 33. ročník Mezinárodního turnaje – Českého poháru Mizuno Brno Cup Open 2024.

Na 8 brněnských tatami se po oba soutěžní dny představilo 1491 judistů, ze 181 klubů, 14 států (CZE, SLO, SVK, AUT, NOR, NED, HUN, POL, JAP, LUX, UKR, SUI, GBR, CRO). Ozdobou turnaje byla premiérová účast japonské výpravy.

V sobotu se o tituly utkali chlapci a dívky v kategoriích staršího žactva U14 a dorostu U18, v neděli pak v kategoriích mladšího dorostu U16, mužů a žen.

Z jičínských nadějí se v sobotu představili v kategorii U14 do 48 kg Evelína Lemmerová, do 46 kg Kryštof Lánský, do 55 kg Viktor Tichý a Vojtěch Zlámal, do 60 kg Oliver Tichý, v kategorii U18 do 60 kg Tomáš Ort, do 66 kg Štěpán Lánský.         V neděli pak v kategorii U16 do 48 kg Natálie Rejmanová, do 52 kg Darina Jirásková, do 55 kg Jan Egrt, do 73 kg Miroslav Kratochvíl, v kategorii mužů do 73 kg Tadeáš Čeřovský a František Egrt, do 81 kg Marin Vrabie.

Naši svěřenci se v silné konkurenci neztratili a v průběhu obou dnů vybojovaly 4 cenné kovy.

Vynikající výkon podal v kategorii U16 do 55 kg Jan Egrt, který přesvědčivě zvítězil ve všech svých 5 utkáních a zaslouženě získal zlatou medaili. V dramatickém finálovém utkání, které dospělo až do golden score, rozhodl o svém vítězství jičínský talent nádherně provedenou techniku de ashi harai.

Bronzové medaile přidaly do sbírky v kategorii U14 do 48 kg Evelína Lemmerová, v kategorii U16 do 48 kg Natálie Rejmanová a do 52 kg Darina Jirásková. Shodně svým soupeřkám podlehly ve 2. kole, ale v opravných bojích již nezaváhaly. Ve všech 4 dalších utkáních poté zvítězily a získaly tak do své sbírky velmi cennou bronzovou medaili.

Krůček od medaile byl i v kategorii mužů Tadeáš Čeřovský, který po velmi dobrém výkonu po 4 vítězstvích a 2 porážkách skončil pátý.

František Egrt a Marin Vrabie skončili ve svých kategoriích s bilancí 1 vítězství a 2 porážek na děleném 12. místě.

Oliver Tichý a Tomáš Ort zvítězili v 1 utkání a do opravných bojů již nezasáhli.

Ostatním našim svěřencům se nedařilo a soutěž pro ně skončila v 1. kole.

Celkově lze hodnotit vystoupení našich svěřenců pozitivně. 4 cenné kovy a jedno 5. místo v silné mezinárodní konkurenci nejsou vůbec špatnou vizitkou. Pro naše nejmladší svěřence kategorie U14 byla účast v této soutěži nejenom sbíráním zkušeností, ale i odměnou za jejich přístup k tréninku.  Doufejme, že na tyto výsledky naváží naši svěřenci v kategoriích U14 a U16 na Mistrovství ČR, které se uskuteční v měsíci listopadu.

Oddíl SKP JUDO Jičín, z.s., děkuje za podporu Královéhradeckému kraji, městu Jičín a firmě DEPRAG CZ a.s.                                                                 (ML)

                                                                                Jan Egrt na stupních vítězů